TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.09.29.
Növekvő panel esélyek - lehet kiút?

Forrás: Világgazdaság

Megváltoztak a fűtéskorszerűsítési pályázatok feltételei, melyet nagyrészt az energia és távfűtés árának emelkedése motivált. Növekszik az állami támogatási rész nagysága, illetve maga az elnyerhető összeg is, valamint az önkormányzatok teljesen is átvállalhatják a lakosok önrészét - írja a Világgazdaság.


Kedvezőbb feltételek mellett lehet a jövőben az ökoprogram keretében pályázni, a távfűtéses lakások egyedi fűtésszabályozásának a kialakítására szolgáló pályázati programot ez év február 1-én hirdették meg először, de az akkor még 54 ezer forintos állami támogatás összege most 77 ezerre emelkedik, valamint a támogatás intenzitás maximuma 35 százalékról, 50 százalékra nő. Változást jelent az is, hogy míg eddig az önkormányzatok legfeljebb a bekerülési összeg 15 százalékának megfelelő összeggel egészíthették ki az iménti támogatási nagyságot, most részben vagy egészben átvállalhatja. Módosult a beadási határidő is, október 31. helyett 2009. június 30-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A magasabb támogatási intenzitás és összeg az eddig beérkezett kérelmekre visszamenőlegesen is érvényes. Az előzetes becslések szerint a meghosszabbított határidőre a kedvezőbb szabályozás hatását is figyelembe véve - 100 -110 ezer lakás pályázatára számítanak, akik 6-7 milliárd forintos támogatási igénnyel léphetnek fel.
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel