TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2009.01.05.
Szárnyaszegett globális lakáspiac - A lakásárak sem nőnek az égig

Forrás: REsource

Az idei év minden bizonnyal lenyeste a globális lakáspiac szárnyait, és vélhetően a legtöbb országban csök­kenésbe fordul át az utóbbi évek szakadatlan emelkedése. De mi is történt a világ lakás­­piacain ezekben az években? Miért volt különleges a - most már - magunk mögött hagyott, közel tíz évig tartó boom?


Mielőtt végleg átlépnénk a globális lakáspiaci boom időszakán, és a várható zuhanás-csökkenés-mérséklődés mértékét kezdenénk találgatni, érdemes visszatekinteni az utóbbi évek lakáspiaci eseményeire. A pénzügyi-gazdasági válság ugyanis határozottan véget vetett egy korszaknak. Annak a korszaknak, amelyben a világ fejlett és feltörekvő országainak lakáspiacai - néhány kivételtől eltekintve - közel tíz éven át soha nem látott áremelkedést produkáltak.

Az 1997-től 2007-ig tartó időszakban az OECD országok lakáspiacai átlagosan 116%-os árnövekedést produkáltak. Bár a növekedés mértéke már önmagában is figyelemre méltó, ahhoz, hogy ezt az időszakot csakugyan értékelni tudjuk, mindenképpen szükség van történeti összehasonlításra is. Az ingatlanpiacok egyik - nem túl szerencsés - sajátossága azonban éppen a megbízható historikus összehasonlíthatóság hiánya. Összevetésünket ezért kénytelenek voltunk néhány hagyományosan fejlett ingatlanpiaccal rendelkező országra szűkíteni..

A teljes cikk a REsourceinfo.hu oldalon olvasható.
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel