TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.08.21.
Lakáspiac: favorit a második kerület

Forrás: ORIGO.HU

A II. kerület még mindig az egyik "csúcsterülete" a főváros ingatlanpiacának. A lakhatást keresők jelentős része a 20 millió forint körüli lakásokat keresi - derül ki a Napi Gazdaságból.

Míg egy másik, tehetősebb réteg az 50 millió forint feletti lakóingatlanok iránt érdeklődik. A Duna jobb partján fekvő II. kerület megdönthetetlenül vezeti az otthonteremtők toplistáját. Még mindig presztízsértékű itt lakni - állítják az ingatlanszakemberek.

Persze ennek a városrésznek is vannak olyan területei, amelyek iránt mérsékelt a vásárlói érdeklődés, aminek oka elsősorban a nagy forgalom miatti zajban keresendő. Ilyennek tartja Murányi Ákos, a Duna House elemzési vezetője például a Bem tér környékét és a Margit körutat, ahol éppen emiatt viszonylag alacsony, akár már 240 ezer forintos négyzetméteráron is lakáshoz lehet jutni. Ennél keresettebbek a körútra merőleges, csendesebb utcák lakásai, és áruk is magasabb.

A vevők nagy része Bel-Budán leginkább a 20 millió forint alatti és az 50 millió forint feletti áron kínált ingatlanok után érdeklődik: a köztes sávban jóval gyérebb a kereslet. Ugyanakkor megfigyelhető az is, hogy a vásárolni szándékozók többsége maximum a Hűvösvölgyi útig keres lakóingatlant: ennél kijjebb, például a II/A kerület külső részeibe már a házban gondolkodók közül is csak kevesen hajlandóak költözni: inkább egy jobb adottságokkal rendelkező, például parkosított, kertkapcsolattal rendelkező társasházi lakás mellett döntenek - mondja Murányi.

A használt lakások négyzetméterárai a kerületben meglehetősen széles sávban mozognak. Míg a forgalmasabb belső részeken 240-280 ezer, a Szilágyi Erzsébet fasorban pedig 340-360 ezer forint között szóródik a négyzetméterár, a hegyeken-dombokon felfelé haladva folyamatosan emelkedik, és gyorsan felszökik 500-800 ezer forintra.

Új építésű lakás nincs túl sok a kínálatban, s a négyzetméterárak általában 400-450 ezer forintról indulnak, a Rózsadomb környékén pedig extrák nélkül is meghaladja az ár a 700 ezer forintot. Élénk érdeklődésről számol be Kala Imréné, a Kala és Társa Ingatlantanácsadó Kft. ügyvezetője is, akinek a tapasztalatait a különböző piacelemzések is alátámasztják. Mint mondja, igen keresettek a rózsadombi, 1000 négyzetméteres telken álló, 400-500 négyzetméteres, tíz éve épült ingatlanok, amelyeknek az ára 350-500 millió forint között szóródik.

Ebből jelentős összeget tesz ki a telek értéke, ami 130-180 millióra rúg ezen a területen. Lejjebb ereszkedve a dombról, a hetvenes évekbeli házak többnyire telekárban, az említett 130-180 millióért, míg a kilencvenes években épültek 180-200 millió forint közötti áron cserélnek tulajdonost.
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel