TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.09.09.
Gyorsabb építkezés - kevesebb sorban állás

forrás: Portfolio.hu

Egyszerűbb lesz a telekszerzés, és átalakítás, megszűnnek az eljárások közötti párhuzamosságok, több építkezési és átalakítási körhöz nem szükséges majd előzetes engedély a bevezetett jogszabály módosítások kapcsán, így jelentősen lecsökken a bürokrácia. 2011-től pedig már mindenki elektronikusan is intézheti építésügyeit


Bár már több településen van lehetőségük az építkezőknek e-ügyintézésre, ezek jelenleg még egymástól elszigetelten működnek, leghamarabb három év múlva, 2011-től vezethetik be az egységes országos elektronikus építésügyi rendszert. A jóval hatékonyabb sztenderdizált program kialakítása mintegy hárommilliárd forintos beruházást igényel, ehhez európai uniós forrásokra számít a tárca. A rendszer bevezetéséhez a közigazgatási eljárásokról szóló törvényt is módosítani szükséges. A szeptember 18-án bevezetett jogszabályváltozások hatására, egyszerűbbé, gyorsabbá és rövidebbé válhat az építésügyi hatósági eljárás és az építőipari kivitelezési munkák. Egyszerűbbek lesznek a területszerzéssel, a telekalakítással kapcsolatos ügyintézések, megszűnnek az eljárások közötti párhuzamosságok, szűkül az előzetes engedélyhez kötött építkezések, átalakítások köre. Előny lehet, hogy az építtető kérhet összevont eljárást is, s építésügyi igazgatási szakértő bevonását is igényelheti, melyek révén jelentősen rövidülhet az ügyintézés menete, továbbá kiszámíthatóvá terveztetővé válik az eljárás.
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel