TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.09.19.
Már az APEH is drágán adja az ingatlant

Forrás: portfolio.hu
Jövőre megszűnhet a nagyon olcsón, árverés útján értékesített APEH-ingatlanok korszaka, legalábbis ezt próbálja elérni egy, az országgyűlés elé kerülő javaslat. Az APEH által végrehajtás alá vont ingatlanokra vonatkozó licitálás ezentúl elektronikus úton zajlik majd, az Ügyfélkapun keresztül bárki részt vehet rajta. A lakóingatlanok esetében a minimum ár nem lehet kisebb, mint az ingatlan értékének 75 százaléka - írja a Napi Gazdaság.

Jövőre már csak elektronikus úton kerülhet sor ingatlanárverésre, legalábbis az országgyűlés elé kerülő javaslat tartalmaz ilyen irányú módosítást. Januártól az ingó vagyontárgyakra már csa az elektronikus rendszeren keresztül lehet licitálni, a tervek szerint ez egészülne ki jövőre az ingatlanokkal. A bevezetet intézkedés célja, hogy az árverési csarnokokban a rendszeres árletörést megakadályozza az adóhatóság. Korábban ugyanis a profi, árversére járó csoportok mesterségesen leszorították a liciteket, így az ingóságokhoz potom áron juthattak hozzá, az elektronikus árverés bevezetésével azonban, a korábbi gyakorlattól eltérően már a kikiáltási ár felét adták meg általában a licitálók, bár ennél kevesebbért jogszabály szerint nem is mehet el egy vagyontárgy. Ezen a sikeren felbuzdulva terjesztik ki jövőre a kizárólagos online licitálást.

Az ingatlanokra három napig lehet majd licitálni, s előleget kell fizetnie annak, aki egyáltalán részt kíván venni egy árverésen. Az előleget az árverés megkezdéséig kell az adóhatóság számlájára befizetnie, ami az ingatlan értékének tíz százalékát teszi ki. Az érvényes árveréshez szükséges minimumár az ingatlan típusa szerint differenciálódik, általánosságban az érték 65 százaléka, de lakóingatlanok esetében 75 százalék. Az ingatlanok esetében a fizetési határidő megenged egy egyszeri, hatvannapos fizetési haladékot. Az öt legnagyobb licitet adót az adóhatóság elektronikus úton és levélben is értesíti. Azért nem csak a legnagyobb ajánlatot tevőt, mert ha ő valamiért mégsem tud - vagy nem akar - fizetni, akkor a második, majd harmadik és így tovább lép a helyére. Ha a második - ötödik legnagyobb licitet adó vásárolja meg a vagyonelemet, akkor a legnagyobb ajánlattal élőnek ki kell fizetnie a két összeg közti különbséget.
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel