TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.10.20.
"Csak pánik a világgazdasági válság" - bízik a magyar piacban a luxus golffalu tulajdonosa

www.Portfolio.hu

A Budapest Gate projekt és a Corinthia Hotel International együttműködésében ötcsillagos hotel és konferenciaközpont épül az Etyeki-dombság és a Zsámbéki-medence között található területen. Arie Yom-Tov, Budapest Gate tulajdonosa a világgazdasági válságot firtató újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kialakult helyzetet részben a pánik számlájára írja. "A várakozásom az, hogy egy éven belül stabilizálódni fog a helyzet, sőt, a politika részéről állami tőkeinjekcióra, adócsökkentésre, valamint államilag támogatott hitelekre számítok. "Magyarországon közel két évtizede tekintélyes ingatlanportfólióval rendelkezem. Továbbra is bízom a magyar piacban" - tette hozzá. A Corinthia hotel és konferenciaközpont ún. branded residential szolgáltatásával Magyarországon eddig nem ismert befektetési lehetőséget kínál.

"A Corinthia lesz a Budapest Gate ötcsillagos szállodájának üzemeltetője, az átadásra 2012-ben kerül sor" - jelentette be Pál Kata, a Budapest Gate értékesítési menedzsere hivatalos sajtótájékoztatón október 15-én a Corinthia Grand Hotel Royal Hársfa termében. A luxus golffalu területén épülő szálloda és konferenciaközpont lesz a Corinthia harmadik magyarországi hotele, amely az eddigiekhez képest újdonságokkal is szolgál: a branded residential úttörő befektetési formáját kínálja a vásárlóknak.

A hazánkban hiánypótló konferenciaközpont 800 ültetett hellyel, valamint 1600 fős befogadóhellyel rendelkezik majd, az elődótermek pedig különböző tárgyalószobákkal egészülnek ki. A Budapest Gate projekt a jelenlegi bejelentéssel együtt így mind a wellness-, mind a konferenciaturizmus kiváló desztinációja lehet, ugyanis az év 12 hónapjának az a 3-4 hónapja, amelyek a klimatikus viszonyok folytán kiesnek a hazai golfszezonból, éppen a szakmai szimpóziumok legkedveltebb időszakai.

A harmadik Corinthia hotel

A Corinthia jelenleg két hotellel van jelen Magyarországon, ez a Corinthia Grand Hotel Royal és a Ramada Plaza Budapest. A tervek szerint a harmadik Corinthia Hotel és konferenciaközpont 75 ezer négyzetméteren épül fel, exkluzív szolgáltatások sorával rendelkezik majd, amely a golfbajnokságok mellett üzleti, tudományos és művészeti események kiemelkedő helyszíne is lehet.

Az ingatlanfejlesztés a tervek szerint összesen 500 lakóegységet tartalmaz, amely 200 hotelszobából és 300, négy féle, junior, queen, king és president luxus lakosztályból áll majd. Az egyes lakosztályok árai 150-300 ezer euróig terjednek, ám a kiskanáltól szőnyegen át a ruhásszekrényig minden megtalálható lesz benne - fűzte hozzá Arie Yom-Tov, a Budapest Gate tulajdonosa.

A márkázott rezidencia

A branded residential hotelek, vagy más néven apart, illetve condo-hotelek azt a lehetőséget biztosítják a vásárlóknak, hogy értékesítés-bérbeadás (sale-and-lease-back) alapon fektessenek be az ingatlanba. A lakosztályok a jóléti életvitelt jelképezik, és számos megtapasztalható előnyük van. Hazaérkezni egy elit színvonalon ellátott lakosztályba vagy magánvillába: felhasználói szinten ezt az élményt nyújtja a luxus lakóingatlan-fejlesztés és az elismert brand házassága. Befeketői szempontból pedig lényeges kiemelni, hogy a branded residential nem csupán egy kézzelfogható ingatlan tulajdonlását biztosítja a befektetőknek, hanem a márkaimázst és a járulékos szolgáltatások hozzáadott értékét is. "A márkázott ingatlanok enteriőrje általában a luxusdivat világából származik, olyan tervezőktől, mint Armani, Gucci vagy Bulgari. Ez nem lesz másképp a Budapest Gate-en épülő Corinthiával sem" - tette hozzá sokat sejtetve Pál Kata. A Budapest Gate-en bevezetésre kerülő üzleti forma mellett jelenleg főként délkelet Ázsiában, Indonéziában, Thaiföldön, és Szingapúrban folynak még ilyen jellegű fejlesztések.

"Csak pánik a világgazdasági válság"

Arie Yom-Tov a világgazdasági válságot firtató újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kialakult helyzetet részben a pánik számlájára írja. "A várakozásom az, hogy egy éven belül stabilizálódni fog a helyzet, sőt, a politika részéről állami tőkeinjekcióra, adócsökkentésre, valamint államilag támogatott hitelekre számítok". Yom-Tov továbbá hangsúlyozta, hogy csupán a ma bejelentett fejlesztés 150 millió eurós beruházást jelent. "Magyarországon közel két évtizede tekintélyes ingatlanportfólióval rendelkezem. Továbbra is bízom a magyar piacban" - tette hozzá. "Míg a környező országokban az elmúlt három-négy évben gazdasági fellendülés volt tapsztalható, nálunk sokkal alacsonyabb volt a növekedés. Kijevben vagy Moszkvában tízszeresek az ingatlanárak. A Budapest Gate hotelfejlesztése ennek szellemében épül, amelyet az Európában méltán elismert Corinthia-márka mellett Budapest és a Talentis-régió közelsége is biztosítani fogja" - fejezte ki elégedettségét Arie Yom-Tov, a Budapest Gate tulajdonosa.

A projekt a Közép-Kelet Európa vezető hotel tanácsadó cége, a Horwath Consulting közreműködésével jött létre. Marius Gomola, a Horwath Consulting ügyvezető igazgatója elmondta: "Magyarországon még nem volt példa ilyen méretben és helyszínen készülő ötcsillagos fejlesztésre. Budapesten kívül komoly kihívás egy ötcsillagos szálloda üzemeltetése, ezért az, hogy a mai nappal hivatalosan is elkezdődik a projekt, jelentős áttörést hozhat hazánkban az utóbbi néhány évben lassulást mutató hotelszektor számára.

A partnerek

A Budapest Gate projekt a fővárostól 38 kilométerre, az Etyeki-dombság és a Zsámbéki-medence között található. Területén közel 1400 lakóingatlan épül fel, az átadásra 2010-ben kerül sor. Az otthonokhoz exkluzív szolgáltatások sora kapcsolódik, mint spa- és wellness-központ, ötcsillagos szálloda, szabadidős tó, golfpálya és klu.

A Budapest Gate projekt nevéhez kapcsoklódik majd az első, világversenyek megrendezésére is alkalmas, Christy O'Connor Jnr. által tervezett golfpálya Magyarországon. A világon évente több ezer golfpálya és gyakorlóhely jön létre, ezzel párhuzamosan milliós nagysággal nő a golfozók száma. Ezen a téren vezető szerepet tölt be Írország, Spanyolország és Portugália. E példából tanulva Magyarországon is fellendülhet a golfpályához kapcsolódó ingatlanfejlesztések piaca.

Az ingatlankomplexum létrehozásának gondolata mögött egy magyar-ír befektetőkből álló fejlesztői csoport áll, amely több mint 1 milliárd euró értékben vesz részt a régió számos más projektjében is.

A Corinthia Hotel számos díjjal is elismert nemzetközi luxushotel-márka, amelynek hotelei megtalálhatóak Budapesten, Lisszabonban, Máltán, Prágában, Szentpétervárott, és Tripoliban. A következő desztinációkban pedig néhány éven belül nyitnak még 5 csillagos szállodákat Benghaziban, Bukarestben, Londonban, valamint Sharm El Sheikh-ben. Az 1960-as években Máltán alapított márka hoteleinek sajátossága a magas minőségű konferencia-központ, amely mind a szabadidős, mind az üzleti igényeket teljes körűen kiszolgálja. A saját márkájú és a világon mindenhol ugyanazzal a minőséggel szolgáló ’Rickshaw’ éttermek, valamint a luxus kategóriájú Spa és Wellness központok.

A budapesti Corinthia Grand Hotel Royal nyitása után elnyerte a "Best Hotel Architecture in Europe", azaz az "Építészetileg Legszebben Kivitelezett Hotel Európában" díjat, 2005-től minden évben a World Travel Award díjátadón Magyarország vezető szállodájának választották, a TripAdvisor oldalon európai és világviszonylatban a 6. és 10. elismerő helyezést kapta a Legjobb Luxus Szálloda kategóriában, valamint Magyarország vezető szállodája szintén ezen az oldalon, immár 2 éve..
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel