TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.10.31.
Budapest majdnem a legjobb hely

Forrás: napi.hu

Sanghaj és Peking után Budapest áll a harmadik helyen a feltörekvő országok nagyvárosainak listáján a MasterCard összehasonlító elemzése szerint.

A világ legtöbb országában jelenlévő kártyakibocsátó cég rendszeresen kiadja a feltörekvő piacokat osztályozó listáját és az ehhez kapcsolódó részletes tanulmányt (Worldwide Emerging Markets Index). Idén a budapesti Lánchíd képe szerepel a kiadvány címlapján.

A MasterCard elemzői több kritérium szerint osztályozták a világ 65 nagyvárosát. A nyolc szempont között szerepel az üzleti környezet, a pénzügyi rendszer, az oktatás és IT-szektor fejlettsége, az életminőség illetve az adott város biztonsága. Budapest e két utóbbi kategóriában első helyen végzett.

Az életminőséget vizsgáló szempontrendszerben nagy hangsúlyt kapott az egyéni szabadságjogok érvényesülése, a születéskor várható élettartam, a közszolgáltatások és a közlekedés színvonala valamint a város épített környezete. Az életminőségi listán Budapestet Varsó és Buenos Aires követi a feltörekvő nagyvárosok között. Ugyancsak a lengyel főváros követi Budapestet a biztonsági szempontok alapján felállított listán, harmadik helyen pedig Montevideo szerepel.

Budapest dobogós helyet kapott a gazdasági és kereskedelmi környezetet értékelő listán is, ahol a Santiago és Kuala Lumpur előzi meg, Varsó és számos ázsiai nagyváros pedig követi.

A tanulmány érdekessége, hogy a feltörekvő országok legjobb városait rangsoroló lista első húsz helyén nyolc kínai város szerepel és a többi helyen is felülreprezentáltak a kelet-ázsiai városok. Az oktatás és az IT szektor fejlettségét osztályozó tízes listán például kizárólag kínai városok szerepelnek.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel