TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site



2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >










Hírek

2008.11.10.
Tovább zuhan az ingatlanbefektetések értéke Európában

Forrás: Napi.hu

Újabb 19 százalékkal csökkent az ingatlanbefektetések volumene az harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest az európai piacokon - derül ki a Jones Lang LaSalle legfrissebb elemzéséből.

2008 harmadik negyedévében a közvetlen befektetések összege 25 milliárd Euró volt, ami 19 százalékos csökkenést jelent a második negyedéves adatokhoz képest (31 milliárd euró) és 60 százalékos visszaesés az elmúlt év azonos dőszakához képest (63 milliárd euró). A Jones Lang LaSalle 2008-ban eddig 94 milliárd euró befektetési volument regisztrált, ez a fele az egy évvel ezelőttinek.


A legnagyobb visszaesés ezúttal Európa kisebb ingatlanpiacait sújtotta, Belgium 70 százalékos, míg Írország 54 százalékos visszaesést mutatott. A befektetések összege 48 százalékkal csökkent Olaszországban, és 30 százalékkal Franciaországban. Az Egyesült Királyság 29 százalékos gyengülése mellett is a legaktívabb ingatlanpiac maradt a harmadik negyedév során 5,7 milliárd Eurós befektetési volumennel.

Ugyanakkor Hollandia 56 százalékos növekedéssel 2 milliárd euróval, míg Svédország 40 százalékos plusszal, 585 millió eurós befektetési egyenleggel zárta a negyedévet.

Tony Horrel, az Európai Tőkepiaci Részlegének vezetője szerint a közvetlen ingatlanpiaci befektetések volumene 2008-ra eléri a 115 milliárd Eurót. Az ingatlan piacokon tapasztalható hitelezés arányának csökkenése és az ezzel párhuzamosan a legtöbb piacon tapasztalható árcsökkenés lehetőséget fog teremteni azon befektetők a számára, akik hitel nélkül vásárolnak.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel