TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.11.21.
Budapest az élmezőnyben: lakásárban verhetetlen a magyar főváros!

Forrás:Pénzcentrum.hu

Ahogy a dollár visszaerősödött az európai devizákkal szemben, a tengerentúli vásárlók újra érdeklődni kezdtek az öreg kontinens ingatlanpiaca iránt. A Forbes magazin szakértők tanácsait és tapasztalatait felhasználva Európa legidillibb városait, régióit gyűjtötte csokorba. A festői szépségű olasz, görög és francia tájak, valamint a dán és a szlovén főváros mögött nem kis meglepetésre hazánk fővárosa is feltűnt a listán.

A dollár erősödése jót tett a tengerentúli érdeklődőknek, mivel néhány hónappal ezelőtt még a sokkal kedvezőtlenebb árfolyamok következtében szinte teljesen eltűntek az európai lakáspiacról. Sőt a tendencia megfordult és egyre több európai vásárolt szinte alkalmi áron ingatlant Amerikában.

Ha valaki új életet szeretne kezdeni egy történelmileg és kulturálisan gazdag környezetben, annak mindenképpen szét kell néznie Európában. A világgazdaság folyamatosan súlyosbodó nehézségekkel küzd, az ingatlanárak pedig évtizedek óta nem látott negatív rekordokat döntögetnek. Az amerikaiak a nyugdíjba vonulást követően fontolóra veszik a költözést, de nem igazán tudják, hogy merre induljanak.

A lista készítői öt szakértőt kértek meg az európai ingatlanpiac bemutatására, hogy a választás előtt állók a lehető legjobb döntést hozzák meg. Európa több országa is New Yorkkal azonos földrajzi szélességen fekszik, az időjárás a Földközi-tengernek köszönhetően azonban sokkal kedvezőbb. A tízes listára két olasz, egy spanyol, egy francia és egy görög célpont is felkerült a mediterrán régióból.

Aki nagyvárosban szeretne letelepedni, annak Koppenhágát, Ljubljanát, Budapestet és Rómát javasolják. Bár fővárosunk időjárása nem éppen nevezhető mediterránnak, az amerikaiak pénztárcájához mérten alacsony ingatlanárak azonban kompenzálják ezt a lemaradást a többiekkel szemben. A szlovén fővárosban körülbelül kétszer annyiba kerülnek a lakások.

A nyertes olasz és francia régiókat a természeti szépségek és a varázslatos környezet repítette a lista élére, de viszonylag kis településeket takar az angol és a görög célpont is. Ezeket elsősorban azoknak ajánlják, akik távol a város zajától, de mégis jelentős presztízzsel bíró helyen szeretnének letelepedni. Meg kell említeni az erdélyi Nagyszebent, a város szépsége még a tengerentúli szakértőket is lenyűgözte.


Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel