TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.12.09.
Miért eshet egy ingatlan értéke egyik napról a másikra 30%-ot?

forrás: REsourceinfo.hu
Hogy zuhanhat egy ingatlan értéke egyik napról a másikra 30%-ot? Mi történt az ingatlanalapok ingatlanportfóliójával? Mi történt a csillogó épületekkel és a tripla A-s bérlőkkel? Hogyan értelmezzük újra a fundamentumok jelentését az ingatlanpiacon? A választ Baross Pál (FRICS) a Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) magyarországi szervezetének elnöke adja meg írásában.


Az ingatlanszektor jelenleg talán leginkább sújtott szegmense az ingatlan-alapkezelő üzlet. Amint a stabil érték és a kiszámítható jövedelmek mítosza megsemmisült, néhány piacon ezeknek az eszközöknek az értéke egyik napról a másikra 20-50%-ot zuhant, a "valós piaci értékhez" történő igazításnak köszönhetően. Ezzel párhuzamosan ezeknek az alapoknak bepánikolt (többnyire kis-)befektetők tőkekivonási rohamával kellett szembe nézniük. Márpedig a fundamentumok nem változtak meg egyik napról a másikra - a csillogó épületek még mindig állnak a gondosan megválasztott "lokáción, lokáción, lokáción", és a tripla A besorolású bérlők többnyire továbbra is fizetik a bérleti és üzemeltetési díjaikat.

Mindez tehát irracionális? Bizonyos nézőpontból igen, de fundamentálisan semmiképp. A talány megfejtéséhez újra kell értelmeznünk a "fundamentumok" jelentését az ingatlan­piacon.

A teljes cikk a REsourceinfo.hu oldalon olvasható.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel