TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2008.12.29.
Hol tartanak a budaörsi ingatlanárak?

Forrás: Napi.hu

Budaörs napjainkban is a főváros nyugati agglomerációjának egyik legkeresettebb települése. Nemcsak irodák, kereskedelmi és egyéb szolgáltató létesítmények, új lakások épültek itt szép számmal az elmúlt években, de az otthonteremtőknek is változatlanul kedvelt terepe.

Budaörsön 2008-ra a helyhatóság mintegy 5 milliárd forintot különített el saját forrásból beruházásokra, a legnagyobb hányadot az intézményi fejlesztések kapták. Jutott a saját forrásból út- és járdaépítésre, felszíni vízelvezetésre, a zöldfelületek rendezésére, valamint az ivóvíz- és szennyvízhálózat fejlesztésére, a közvilágítás és a térfigyelő rendszer további kiépítésére is.

Az intézményi fejlesztések közül kiemelkedik a márciusra elkészülő új uszoda és sportcsarnok. A 2,7 milliárdból felépülő, 10 ezer négyzetméteres komplexumban a sportcsarnok mellett belső és külső felnőtt- és gyermekmedencék - köztük egy tanmedence és egy nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medence -, valamint jacuzzi, szaunák, öltözők, zuhanyozók és egy jó akusztikájú, közel 3000 férőhelyes színpad is helyet kapott.

Ugyancsak önkormányzati beruházásban - több mint 200 millió forint költséggel - épült a nyáron átadott 100 férőhelyes óvoda a Holdfény utcában. Út- és járdaépítésre idén 110 millió forintot fordítottak, a panellakások állami program keretében való korszerűsítésére pedig 77 millió forintot különítettek el.

A magánberuházások közül kiemelkedik a Solaris City multifunkcionális üzlet- és irodakomplexum, amelynek alapkövét június elején rakták le. Az M1/M7-es autópályák budaörsi szakaszát övező kereskedelmi negyed egyik utolsó, kéthektáros telkén egy 21 ezer négyzetméter irodát és 9 ezer négyzetméter üzlethelyiséget magában foglaló épület valósul meg. Az objektum 50 millió eurós költséggel, 2009 őszére épül fel, a Whitestone Investment Consulting Ltd. égisze alatt. A beruházó már a projekt következő fázisának tervezésébe is belefogott: a második ütemben megvalósuló Solaris Parkban további 20 ezer négyzetméter irodát és szállodát építene fel.
Rovat cikkei
Könnyebb lesz horvát ingatlanhoz jutniMilliárdos logisztikai központ épül a Törökbálinti DepóbanThe crisis is an opportunity to expand networksThis was the way 2008 was, what will 2009 be like?Hotel investments under pressure
FórumHozzászólás a cikkhez


Bár sok szakember azt tartja, hogy Budaörs már megtelt, még ma is sokan keresnek itt lakóingatlant. Ennek tudható be, hogy az üres építési területek száma az elmúlt évtizedekben egyre kevesebb lett, és ma már minden szempontból megfelelő házhely csak ritkán és igencsak borsos áron kerül a piacra. A családi házas beépítésű, ún. Ganz-telepen például a 200-1100 négyzetméteres parcellákat 40-70 millióért, míg a Törökugrató hátsó részén fekvőket 25-30 millió forintért kínálják. Ennél olcsóbban - 12-15 ezer forintos négyzetméteráron - hozzá lehet jutni az újonnan bevont külterületi ingatlanokhoz, ám ezek méretben és egyéb adottságokban nem mindig felelnek meg az előírásoknak - mondta lapunknak Mátyus Éva, az ingatlanközvetítő IBRED Csoport (azelőtt Ingatlanbank) helyi referense.

A családi házak szegmensében bő a kínálat. Az óvárosi felújítandó házrészeket már 10-15 millió forintért meg lehet szerezni, a nagyobb telken álló, ötven-nyolcvan éves házakért viszont elkérnek 25-40 millió forintot is. Ezeket főleg vállalkozók veszik meg, akik a bontás után társasházi lakásokat építenek. A hetvenes évekbeli kockaházakért akár 40 millió forintot is le kell tenni, az ikerházakért pedig - például a Törökugrató alatt - 40-50 millió forintot kell kifizetni.
A panellakások szegmensében szintén van forgalom a városban, s ebben élen járnak a panelprogramban részt vevő tömbök. A zömében 51 négyzetméteresek 10-12,5 millióért cserélnek gazdát, ám a hasonló méretű, használt, téglaépítésű társasházi lakások - melyekért akár 20-22 milliót is elkérnek - már nem igazán kelendőek.

Az új lakások négyzetméterára 400-450 ezer forint között mozog, de némely fejlesztés esetében elérik az 500 ezret is.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel