TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2009.03.09.
Kamatmentes pénz svájci frankban, önerő nélkül is!

Forrás: Pénzcentrum


Tovább erősít az Erste Bank - írja a pénzcentrum.hu - és 2009-ben a lakáslízing finanszírozás területén próbálják növelni a piaci részesedésüket. A bank célja az ingatlanlízing értékesítésben rejlő lehetőségek minél szélesebb körű kihasználása.

A lakossági szegmensben az új lakások finanszírozása, a vállakozói ügyfelek körében a lakó-, az üdülőingatlanok, valamint az irodák és az üzlethelyiségek finanszírozása kerül a középpontba.

A türelmi idős konstrukciót választó ügyfelek esetében a bank elengedi a normál ügyleteknél felszámított 1,25 %-os mértékű szerződéskötési díjat. Jövedelemalapú konstrukció esetén a finanszírozási összeg akár a likvidálási érték 100 %-a is lehet.

Amennyiben az igénylő csak minimálbérrel rendelkezik, úgy legalább 10 % önerő bevonására van szükség a lízingkérelem elindításához. Tisztán fedezet alapú konstrukció esetén a finanszírozott összeg maximum a fedezet likviditási értékének 70 %-a lehet.

A likviditási érték a bank által finanszírozott projekteknél megegyezik az adásvételi szerződésben megjelölt vételárral, más bank által finanszírozott projekteknél az értékbecslésben szereplő forgalmi értéket, más esetben a hitelbiztosítéki értéket kell figyelembe venni.

A lakáslízing előnye, hogy kamatot csak a nettó finanszírozott összeg után kell fizetni, az ÁFÁ-t kamatmentesen a teljes futamidő alatt elosztva, a havi lízingdíjban kell megfizetni.

Az akár 25 éves futamidő végén a lízingbevevő szabad tulajdonos megjelöléssel élhet. Az igénylő a futamidő végén maximum 75 éves lehet. Türelmi idő választása esetén az induló költségeken túl az első 6 hónap lízingdíja tovább csökkenthető.

Választható a maradványértékes konstrukció is, amely a havi díjban csökkenti a tőketörlesztést. A lízingelt ingatlan bérbe adható, a bérleti díjból fedezhető a lízingdíj. Az igényléseket forint és euró mellett svájci frankban is be lehet nyújtani, de törleszteni kizárólag forintban lehet.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel