TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2009.08.10.
Harmadára zsugorodott az újlakás piac

Forrás: Napi.hu

Mindössze harmadannyi új lakás kelt el az első félévben, mint tavaly ilyenkor, ezzel egy időben a folyamatosan csökkenő kínálat mellett rohamosan nőtt az elkészült, de még el nem adott lakások száma - derül ki az AL Holding legfrissebb piackutatásából.

Mindössze ezer új lakás kelt el az első félévben Budapesten, ez a 2008-as első félévi harmada, és csupán egynegyede a 2007 azonos időszakában értékesített mennyiségnek, vagyis a lakásértékesítés tavalyi 40 százalékos visszaesését az idei első félévben tovább erősödő, 63 százalékos csökkenés követte - foglalja össze az AL Holding a lakáspiac idei első hat hónapját. A visszaesés minden kerületet érint.

Miközben a kínálat folyamatosan szűkült, idén összesen 4 új projekt 440 lakása bővítette a választékot, folyamatosan nőtt az elkészült, de még eladatlan lakások száma, a készlet mára elérte a teljes kínálat 45 százalékát, ez 62 százalékos növekedést jelent 2008 végéhez képest.

Az elkészült lakások aránya a számottevő (150 lakást meghaladó) kínálattal rendelkező kerületek közül a VIII., X., XIV., XVIII. kerületekben haladja meg az átlagos készletarányt.

2008 utolsó negyedéve óta új jelenség, hogy már eladott lakások térnek vissza a budapesti kínálatba, elsősorban azoknál a beruházásoknál, akik termékükkel főként a külföldi kisbefektetőket célozták meg. 2009 első félévében 129 visszamondást regisztrált az AL Holding. Az „újrakínált" lakások tovább árnyalják a kínálat visszaesését, amely ezek hiányában még erőteljesebb volna.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel