TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2009.11.18.
Csak a panelek árai esnek egyfolytában

Forrás: index.hu

Budapesten összesen 40 ezer ingatlan-tranzakcióra számít 2009-ben az Otthon Centrum, több mint 30 százalékkal kevesebbre, mint egy évvel ezelőtt.
hirdetés

A franchise hálózat idei tranzakciós adatbázisa alapján az árak május-június környékén tetőztek, majd a nyári csökkenést követően októberben ismét emelkedő tendenciát mutatnak. Általános árcsökkenés a piac egészére nem jellemző, csak a paneleknél egyértelmű az év egészén végigvonuló negatív tendencia.

Az Otthon Centrum eladásaiban továbbra is több mint 80 százalék a használt lakások aránya, s a nyári hitelszigorítások és áfaemelés óta az újlakáspiac visszaesése látványos. Határozottan fellendült ugyanakkor a bérleti piac; 60 ezer forintig szinte minden kiadható, a felső korlát havi 100 ezer forint, e fölött lényegében megszűnik az érdeklődés.

Valkó Dávid, az Otthon Centrum vezető elemzője szerint a lakásvásárlási hajlandóság 2010. második félévétől erősödhet, és a válság előtti, 2008-as ingatlanpiaci helyzet 2011. közepére térhet vissza. Emellett, a lakáspolitikában végbemenő óvatos javulás is segítheti a piacot. A hitelezési volumenek visszaesése viszont tartós lehet, de az idei évhez képest 2010-ben némi növekedésre számítanak.

Több bizonytalan tényező nehezíti ugyanakkor a jövőbe tekintést, melyek közül a legfontosabb a 2010-es parlamenti választás, ami gyakran jelentett eddig is fordulópontot a piac működésében – vélekedett Valkó Dávid.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel