TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2010.03.12.
Egyre olcsóbbak az albérletek, de vannak kivételek

Forrás: ingatlan.com

A válság hatására Budapesten csökkentek a lakóingatlanok árai, miközben nőtt az albérleti kínálat. A bérlők alkupozíciója javult. Ugyanakkor a főváros eltérő részpiacai, eltérően reagáltak a változásokra - derült ki a portfolio.hu elemzéséből. Mint az Otthon Centrum elemzője, Valkó Dávid is megállapította: a bérleti díjak 5-20 százalék közötti mértékben estek (részpiactól függően). A legnagyobb hanyatlást a budai oldal szenvedte el.

Megnőtt az albérleti kínálat Budapesten, miután sok, anyagi problémával küszködő család lakáskiadással próbál meg plusz bevételhez jutni. Ugyanakkor többen a 2-3 évvel ezelőtt hitelre megvásárolt, újépítésű lakásaikat adják ki azért, hogy a törlesztőrészleteket fedezzék. Emellett még mindig vannak olyanok, akik befektetési céllal vásároltak, hogy később haszonnal adjanak túl rajta.

A fővároson belül azonban meg lehet különböztetni 5 területet. A belvárosi elit piac az V., VI., és az I. kerületek egy részét foglalja magába, a következő terület ezen kívül, de a Nagykörúton belül esik: az előbb említetteken kívül a II., XI., VII., VIII., és IX. kerületek. A harmadik részpiac az elit budai zöldövezeti, a negyedik a külső budai, míg az ötödik a széles szegmensű külső pesti piac.

A legnagyobb áresést a budai és pesti elit piacon lehet tapasztalni, azonban a belvárosi, jellemzően egyetemek környéki részpiacokon az árak a válság ellenére is stabilnak bizonyulnak - állapítja meg a lap, mely azt a következtetést is levonja az árakat és a bérleti díjakat összevetve, hogy a legjobb befektetéseket a pesti oldalon a belvárosi kerületek külső részein, a budai oldalon pedig Bel-Budán találhatjuk. Ugyanakkor a legalacsonyabb jövedelmezőséggel a budai és a pesti oldal elegánsabb részei bírnak.

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel