TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2010.12.17.
Hamarosan elkészül Budapest egyik legtakarékosabb épülete

Forrás: Mediagourmet Kft.

Ez a beruházás akár mintaprojektként is hasznosítható az iparosított technológiával készült épületek korszerűsítéséhez, mivel Magyarországon az ingatlanállomány egyik legsúlyosabb problémája a mintegy 800 ezer panellakás fenntartási költségének csökkentése és az épületek élettartamának meghosszabbítása.


Molnár László, Újbuda alpolgármestere a beruházásról tartott tájékoztatóján hangsúlyozta: az önkormányzat mintaprojektjeivel az energiatakarékos működés mellett a környezettudatos gondolkodást is szeretné népszerűsíteni. A kerületben élők számíthatnak arra, hogy az energiahatékony megújításokra, illetve az ehhez kapcsolódó helyi programokra a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak.

Befejeződött a Közalkalmazottak Háza épületenergetikai korszerűsítésének első üteme Újbudán

A Budapest XI. kerületi Közalkalmazottak Házának épületenergetikai korszerűsítése első üteme 2010. novemberének végére befejeződött. Az ÚMFT KEOP-5.3.0 konstrukcióban elnyert támogatással a fűtési költségek mintegy a felére csökkennek. A nyílászárók cseréje, a homlokzat és a tető hőszigetelése és a fűtésszabályozás kialakítása befejeződött, és a továbbiakban az ÚMFT KMOP támogatásával napenergia hasznosító rendszerek kerülnek az épület tetejére.

A Közalkalmazottak Házának tulajdonosa és működtetője Az Újbudai Önkormányzat tulajdonában lévő Buda-Hold Kft. Az épület a Bornemissza utca Andor utcai végén található, és az önkormányzat dolgozóinak nyújt hosszabb-rövidebb időre szállást. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv KEOP-2009-5.3.0/A konstrukcióra a Buda-Hold Kft. 2009. augusztusában pályázott 35 millió forint ÁFA tervezett összköltséggel. A 70%-os, az EU és a magyar állam által nyújtott támogatásról szóló szerződést a sikeres pályázat nyomán 2010. márciusában megköttetett.

A kivitelezésre a Buda-Hold Kft. versenyeztetéssel szerződtetett vállalkozásokat. A kifizetett költség a tervezettnél kevesebb lett, jóllehet kisebb, előre nem látott szakipari munkákra is kellett költeni. Végeredményben 180 új, korszerű nyílászáró, 150 termosztatikus szelep épült be, 1240 m2 homlokzat és 380 m2 tetőfelület kapott új hőszigetelést.

A projekt révén az épület hőfelhasználása mintegy 40 %-kal csökken, míg a fűtésre fordított hő közel 60%-kal. A beruházásnak nemcsak gazdaságosabb, hanem esztétikailag is nívósabb épületet eredményezett a megújult Andor utcából nyíló Bornemissza utcában.

Az épület energetikai korszerűsítése folytatódik, a lapostetőn nemsokára befejeződik a napkollektorok és a napelemek telepítése. Az épület jövőre a komplett fejlesztés befejeztével Újbuda, sőt Budapest egyik legtakarékosabb épülete lesz.


Címkék: kiadó budai lakások kiadó budai házak eladó budai lakások telkek házak villák

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel