TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2011.03.11.
Keleti szél fúj az ingatlanpiacon is

Forrás: ReSource

Az európai ingatlanszektor határozottan pozitívabb hangulatban van mint tavaly. Európa legnagyobb ingatlanos kiállításán, a Mipim-en több látogató és kiállító van mint tavaly és a szakmai beszélgetések, előadások is óvatos optimizmusról árulkodnak.

A közép-európai ingatlanpiacot azonban továbbra is Lengyelország dominálja, a legnagyobb régiós piac ma egyértelműen a legnépszerűbb is a nemzetközi befektetők körében. Magyarország ezzel szemben még mindig nem számít a befektetők kedvencének. Tudósítás Cannes-ból.

Keleti szél fúj az ingatlanpiacon isSzámely Péter, a Hypo Noe Bank KKE-régióért felelős vezetője kérdésünkre Cannes-ban elmondta, hogy 2011-ben sem változik alapvetően a stratégiájuk és továbbra is csak nagyon szelektíven finanszíroznak. Szerinte jelenleg két dolog jellemzi ma a régiós ingatlanpiacot: egyrészt érezhető egyfajta lendület, kezdődő optimizmus jellemzi a szektort, ami új projektekben is megnyilvánul már. Másrészt azonban szerinte komoly visszahúzó erőt jelent az ingatlanpiac számára az a tendencia, hogy a német és osztrák bankok közül többen is a kötelező határidő előtt, már most kezdik bevezetni a Basel III előírásait, ami pedig restriktív hatással van az új finanszírozásokra.


Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel