TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2013.02.25.
Egyre kapósabbak a válság miatt leállított fejlesztések

Forrás: CBRE

A banki ingatlanok pezsdíthetik fel az ingatlanpiacot.

Négy évvel a globális hitelválság kirobbanása után új lehetőségek nyílnak meg a magyar ingatlanpiacon: a befektetők egyre nyitottabbak a válság miatt félbehagyott fejlesztésekre, a projektek jelenlegi tulajdonosai, a fejlesztőket egykor finanszírozó bankok pedig szívesen szabadulnának a működésüktől idegen eszközeiktől. Leginkább a jól megépített, jó elhelyezkedésű lakóingatlanok lehetnek az új szegmens legjobb befektetései.

A magyarországi ingatlanpiac a válság óta alig mutat élénkülésre utaló jelet. Az ingatlanok iránti kereslet és a fejlesztések banki finanszírozása is csak árnyéka régi önmagának, és belátható időtávon belül nem is várható változás. Budapesten lakáspiaci elemzések szerint az elmúlt évtized átlagához képest meglehetősen korlátozott új építésű lakás-kínálatot tavaly már meghaladta a kereslet, ám még mindig jelentős az eladatlan állomány. Mindazonáltal, a piacon új szegmens látszik megjelenni: a válság miatt félbehagyott építkezések befektetési lehetőséget kínálnak azoknak, akik az új fejlesztéseknél hamarabb akarnak profithoz jutni. Ebben a szegmensben a jó lokációjú, magasabb minőséget képviselő, ma már jó áron kínált lakóingatlan projektek a legnépszerűbbek.

„2013-ban már túl vagyunk egy sikeres üzletkötésen, a CIB Bank segítségünkkel egy olyan izraeli és magyar befektetőkből álló csoportnak értékesített egy félig kész projektet, akik jól ismerik a magyar piacot és a mikrogazdasági környezetet.” – mondta Tim O’Sullivan, a CBRE magyarországi tőkepiaci vezetője. Ez volt a harmadik ilyen projekt-értékesítés az elmúlt 12 hónapban, amelyben tanácsadóként részt vett a CBRE. Ezek az ingatlanok jelentős hozzáadott-értéket képviselnek, és számottevő előnyt nyújthatnak azoknak, akik vállalják a kihívást. „Sokan aggódtak, hogy mekkora hozamot lehet elérni egy ilyen befektetéssel,” – tette hozzá Sullivan – „de még a mi elvárásainkat is meghaladta a hozamszint, amit ezek az ingatlanok biztosítottak.

A CBRE most a CIB Bank Rahó utcai lakóingatlan-projektjének értékesítését végzi. A 11. kerületben, a Sashegy oldalában található ingatlan éppen megfelel a befektetők új elvárásainak: kiváló elhelyezkedés, az átlagosnál igényesebben megépített, a zöld környezetben lévő három épület 88 lakása kiváló lehetőség az olyan befektetőknek, akik egy jó állapotú, félig elkészült fejlesztést szívesen befejeznek, és - akár némi módosítással - saját elképzeléseiket is hozzáadva könnyen találhatnak vevőket rájuk.”


Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel