TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2013.03.04.
Jobb volt a februári ingatlanpiac

Forrás: Duna House

A Duna House ismét közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2013. februárjában, országosan 6 179 ingatlan adás-vétel bonyolódott.
Jobb volt a februári ingatlanpiac

Továbbra is a szezonnak és az elmúlt 4 évnek megfelelően alakul az idei ingatlanpiaci forgalom. Tavaly februárban ugyan 31%-kal több ingatlan cserélt gazdát, de ez az időszak rendkívülinek volt mondható, ugyanis a végtörlesztés okozta felfokozott vevői aktivitás és a befektetői hullám még éreztette a hatását. A hasonlóan induló 2011-es évvel viszont már jól összevethető az idei adat, 2 éve ugyanekkor csupán 1,3%-kal volt csendesebb a piac és az első két hónap is csak 2,7 %-kal volt mérsékeltebb az ideinél – áll a Duna House elemzésében.

Ezzel együtt elmondható, hogy a tavaly október óta tartó lejtmenet megtört a februári adattal, és ha a szokásos ingatlanpiaci trend érvényesül, akkor a továbbiakban élénkülésre lehet számítani. A 2013-as év tehát továbbra is az elmúlt évek intenzitásához hasonlóan kezdődött az ingatlanpiacon.


Cimkék: tranzakciószám , adás-vétel , ingtlanpiac

Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel