TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2013.04.01.
Több lakást árverezhetnek az idén

Forrás: IngatlanHírek.hu

Az idén több lakást jelölhetnek ki árverésre. Szakértők szerint az országos forgalomnak már mintegy nyolcadát teszik ki ezek az ingatlanok. Az átlagárakat ez önmagában is lefelé nyomja, az áresés és a lanyha forgalom pedig tovább nehezíti a bajban levő adósok helyzetét.

A kilakoltatási moratóriumot végül nem hosszabbította meg a kormányzat - olvasható az enpenzem.hu-n. Annak azonban, hogy hány családot tehetnek ki az utcára, gátat vet a bevezetett kvótarendszer. (Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy még az árverezés sem végződik feltétlenül kilakoltatással.) Ezzel szabályozzák, hogy végül is az érintett ingatlanok mekkora hányada kerülhet dobra. Az értékesíthető lakások aránya azonban 2013-ban emelkedett. Az előző évi hárommal szemben most már négy százalék vonható be negyedévente ebbe a körbe. Az FHB elemzése szerint az országos forgalomnak már mintegy nyolcadát teszik ki ezek az ingatlanok. A szakértők úgy látják, hogy a nyomott árú értékesítés az országos árszintet is befolyásolhatja.

Az érintett ingatlanok száma – állapította meg az FHB – továbbra sem csökken, a 90 napon túli késedelemben lévő hitelek összege magasabb, mint a kedvezményes végtörlesztés előtt volt. A helyzet javulását nem valószínűsíti a foglalkoztatási helyzet bizonytalansága, valamint a forint árfolyamának változása sem. Az ingatlanpiac gyengélkedése a bukott adósokat is nagyon erősen sújtja. A cikk további része itt található!
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel