TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2013.05.12.
Ezért felélénkülés lehet az ingatlanpiacon

Forrás: Inforádió

A kamattámogatott lakáshitelezés év eleji és a szocpollal kapcsolatos szabályok várható változása élénkítheti az ingatlanpiacot - mondta el az FHB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese. Tokodi Gábor hozzátette: a jegybanki alapkamat csökkenése szintén kedvező hatást gyakorol a hitelezésre.

Tavaly még arra számítottak, hogy az ingatlanpiacon fordulat következik be, ennek egyik fő mozgatórugója a támogatott hitel megjelenése volt, azonban a tavalyi év utolsó negyedévében is tovább csökkentek a használt ingatlanárak, és az idei első negyed előzetes adatai is arra mutatnak, hogy sem az építési engedélyek száma, sem a felépített és átadott ingatlanok számában nem következett be jelentős áttörés - mondta az InfoRádiónak az FHB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Tokodi Gábor közölte: idén arra számítanak, hogy a tavaly második félévben látott trend folytatódik, de ezen az változtathat, ha a támogatott hitelek hatása beérik, illetve a szocpolt szélesebb körben bevezetik.

Az alapkamat és a bankok forrásköltségének a csökkenése azt eredményezte, hogy a hitelek kamata is csökkent - emelte ki a vezérigazgató-helyettes. A tavalyi 12-13 százalékos kamat helyett már 9 százalékért is hozzáférhető a hitel, míg a támogatott hitel 6 százalékért is igényelhető.

Tokodi Gábor szerint kínálati piac van, jelentős az eladásra szánt ingatlanok száma. Minden arra mutat, hogy felfutás várható - tette hozzá.

A bankok egyre szélesebb körben kínálnak hitelt, de az ügyfelek kivárnak. Egyrészt még bennük van a devizahitelekkel kapcsolatos félelem, ám ez megszűnhet, hiszen már csak forint alapú hitel igényelhető. Másrészt a gazdaság megerősödésével helyreállhat a lakosság bizalma, és akár hosszabb eladósodást is vállalnak - fejtette ki.
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel