TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2013.09.03.
Sok lakás vár árverezésre

Forrás: Világgazdaság online

A harmadik negyedév végére már 25 ezer közelébe emelkedett a lejárt hiteltartozás miatt kényszerértékesítésre kijelölt ingatlanok száma. Ezzel együtt a bankok változatlanul nem használják ki a kvótát, és 2013 második negyedévéig nem egészen 1300 lakás cserélt gazdát. A vevő a legtöbb esetben a Nemzeti Eszközkezelő volt - írja a vg.hu.
A harmadik negyedévben újabb 3898 lakást jelöltek ki kényszerértékesítésre a hazai pénzügyi szolgáltatók, így az érintett lakások száma 24810-re emelkedett – tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Így a kvóta alapját képező 117 ezer 335 lakásnak majdnem pontosan egyötödét jelölték már ki eladásra a bankok. A hitelintézetek – ahogy eddig is megszokott volt – most sem használták ki a rendelkezésre álló kvótát, hiszen az most 5290 lakásra szólt. Figyelemre méltó viszont, hogy a kijelölt lakások száma ha lassan is, de nő, az utóbbi három negyedévben folyamatosan emelkedett.

A legtöbb, kényszerértékesítésre kijelölt lakás Budapesten és Pest megyében található, a 117 ezerből összesen több mint 30 ezer helyezkedik el ezen a területen. Csaknem tízezer érintett lakást tartanak nyilván emellett Borsodban is, ám Tolna, Zala és Vas megyében ez a szám mindössze 2000 és 2500 között mozog. Az értékesített lakások száma a kijelölt ingatlanokéhoz képest is meglehetősen alacsony, a PSZÁF adatai szerint a második negyedévig 1269 lakást adtak már el a hitel nem fizetése miatt. Ezek nagyjából háromnegyede – 912 darab – a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez került, háromszázat maguk az adósok értékesítettek, a pénzügyi szolgáltatók pedig az érintett körből 58 ingatlant árvereztek el. A cikk további része itt található !
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel