TELEKINFO.COM - építési telkek, fejlesztési területek Budapesten és környékén - construction sites in Budapest, Hungary - építési telek, telek, fejlesztési terület, site2015.05.26.
Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
2015.03.02.
Itt az utolsó lehetőség az olcsó vásárlásra?
2015.02.01.
Véget ért a menekülés a belvárosból
További hírek >


Hírek

2014.09.08.
Mit ér egy gabonasiló, ha már nem használják?

Forrás: World Architecture News

A Koppenhágai kikötőben egy sor ipari épületet újítanak fel, létrehozva ezzel egy teljesen új környezetet. A beruházás részeként az ipari silókat modern ingatlanokká alakítják, amelyek közül a legnagyobb egy lakó és közterületi ház lesz.

Koppenhága The SiloA COBE által tervezett The Silo a legmagasabb épülete a fejlesztésnek és egyben meghatározó eleme a tájnak. A terv szerint a földszinten és a legfelső szinten közösségi tereket hoznak létre és arra bátorítják Koppenhága lakosait, hogy vegyék használatba az ingatlant.

A tervező ezt azért tartja helyénvalónak, mert Nodhavnen és Koppenhága lakosai számára a Silo egy nagyon jól ismert ikonikus épület. A volt gabonatároló egyúttal a legnagyobb ipari épület Nodhavnen területén, az ipari tájkép fontos tereptárgya, itt találkozik Öresund Koppenhágával.

A valamikori gabonasilóban negyven lakás készül el, egyeseknek belmagassága eléri a nyolc métert is. A lakások mérete a nyolcvan négyzetméterestől egészen a többszintes, nyolcszáz négyzetméteresig terjed. A tizenhét szintes épület hatvankét méter magas, minden lakásból egyedülálló panoráma nyílik. Az épület eredeti durva ipari stílusát a tervezők gondosan megőrzik és modern elemekkel egészítik azt ki.
Kezdőlap | Szolgáltatásaink | Bemutatkozás | Kapcsolat | Eladó telkek | Kiadó telkek | Ingatlanfelvétel